Koningsspelen wederom groot succes!

HOONHORST- Op vrijdag 21 april organiseerde de Oranjevereniging Hoonhorst, samen met de basisscholen in Hoonhorst en Emmen en scholengemeenschap ‘Landstede’, de Koningsspelen. De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief feest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland.

Om 8.30 uur stonden 180 kinderen voor de feesttent op het feestterrein “Achter de molen”. De dag begon met een goed en verantwoord ontbijt, aangeboden door Jumbo Kamphuis. Hierna hadden de kinderen genoeg energie voor het sportieve deel van de Koningsspelen. Na een gezamenlijke dans bleven groep 1 t/m 4 achter op het feestterrein en vertrokken groep 5 t/m 8 naar de Poststal.
De leerlingen van scholengemeenschap ‘Landstede’ hadden een leuk programma samengesteld, en de kinderen vermaakten zich uitstekend. Tussen de middag werd er een karrenvracht aan broodjes knakworst verorbert. Na een ijsje eindigde het programma voor groep 1 t/m 4. De oudere jeugd vertrok weer voor het middagprogramma. Om 14.30 uur werd de dag afgesloten en konden de kinderen, moe maar voldaan, aan genieten van de vakantie.